Kikärtscurry

Idag bakade dotra och jag potatisrutor, sedan gjorde vi kikärtscurry med ris som vi åt till brödet. Gottgott!!! ?????????

Kikärtscurry     ca 8 portioner

1 stor morot, fint tärnad (brunoise)
1 gul lök, finhackad

Fräs i 2 msk rapsolja.

2-3 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk currypulver
2 msk paprikapulver
1 1/2 tsk garam masala
1 tsk spiskummin
1 krm torkad chili
2 msk tomatpuré
1 msk riven ingefära
1 umami-buljongtärning

Ha i allt detta och låt fräsa ett tag till.

2 dl vatten
2 burkar kokosmjölk (à 400 g)
2 burkar avrunna kikärter (à 400 g)
2 dl tärnad butternutpumpa (1×1 cm)
3 dl skuren vitkål (1×1 cm)
2 dl tärnade färska tomater
100 g bladspenat
1/2 msk torkade korianderblad
1-2 tsk citronjuice
2 tsk örtkrydda (vegeta/herbamare)
svartpeppar

Ha i allt detta, låt koka upp och reducera ner ca 20-30 min.
Smaka av och servera sedan med ris!


Print Friendly, PDF & Email