Indisk gryta med kikärtor och jordnötssås

Dotra ville ha indisk gryta med kikärtor och jordnötssås. Det fick hon. Den är såå god! 😋🍲🥜🍛🍃🍅🇮🇳

  

Indisk gryta med kikärtor och jordnötssås 4 port.

Kryddpasta
100 g jord- eller cashewnötter
2 msk rapsolja
2 msk ingefära, färskriven
1 pressad vitlöksklyfta.
1 msk garam masala
1 tsk spiskummin, malen
1 tsk kardemumma
1 msk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
2 msk honung, flytande
1 tsk salt
½ tsk cayennepeppar
2 msk mango chutney

1 gul lök
olja till stekning
400 g kokosmjölk
250 g tomater, passerade
2 burkar kikärtor
ev. 100 g färsk spenat

Börja med kryddpastan och mixa nötterna, blanda alla ingredienser till en tjock smet.

Häll av kikärtorna, men spar spadet.

Värm lite olja i en wokpanna och fräs löken mjuk, ha i kryddpastan och fräs en stund till.
Tillsätt kokosmjölken och de passerade tomaterna och låt puttra på medelvärme ca 10 minuter. Häll i kikärtorna låt puttra lite till, ca 10 min.
Precis innan servering vänder du ner spenaten. Späd med kikärtsspadet om det känns för tjockt.
Servera med ris och sallad och garnera gärna med jord- eller cashewnötter.

Vill du ha andra grönsaker med har du i de du vill. I den vänstra bilden är 200 g tärnad brysselkål, ilagd samtidigt som tomat och kokosmjölk.

Print Friendly, PDF & Email