Kimchijjigae

Igår åt vi lite chili! Vi gjorde 김치찌개, kimchijjigae, kimchigryta. Såå god blev den! 😋🍲🌶🥩🧅🧄🥕🫑🥒

Kimchijjigae 2-3 port.

2 msk olja att steka i
1 salladslök 1/2 till dekoration
200 g fläskkött
1 gul lök liten tärnad
1 liten morot tunt skivad
1 klyfta vitlök hackad
2 dl kimchi
1 dl tärnad paprika, gul, röd, grön
1 dl zucchini i stavar
1 dl rättika i stavar
2 strimlade kkaenip, perillablad

Sås:
1-2 msk gochujang
1/2 msk doenjang
svartpeppar
1 msk brunt socker
2 msk soja ljus
1 msk mirin
1 msk rissirap
1 msk sesamolja
1 dl kimchispad
1 dl vatten

ev. maizenaredning
Fräs salladslök och kött i olja.
Häll i lök, vitlök och morot fräs en stund till.
Häll i såsingedienserna och koka upp en stund.
Häll i resten av grönsakerna och låt koka ihop.
Red av med ev. maizenaredning om du vill ha den tjockare.

Servera med ris.

Smaklig måltid eller 맛있게 드세요, masisske deuseyo, som man säger i Korea

Print Friendly, PDF & Email