Quornkalops

Idag hade jag stordotra på middag 🙂 Hon har varit borta en längre tid och längtade efter mamis mat! Jag bjöd henne på quornkalops och jag tar hennes TRE portioner som högsta betyg 😀

Quornkalops

Quornkalops 2-3 port.

Dag 1:
3 dl Quornbitar
2 dl vatten
1/4 svampbuljongtärning
1 msk soja
vitpeppar

Värm vattnet lite och smält ner buljongtärningen,
Häll buljongen, sojan över quornbitarna och peppra efter önskemål.
Täck över och ställ i kylen tills dag 2 eller minst 2 timmar.

Dag 2:

5 morötter
1 gul lök/1 dl ramslök
1 lagerblad
1/2 grönsaksbuljongtärning
2-3 dl vatten
vitpeppar (jag maler min för jag gillar inte pepparkorn i munnen)
maizena redning

Sila av, men behåll marinaden från quornbitarna.
Stek quornbitarna i fett i en stekpanna så de får färg.
Hacka och bryn löken.
Lägg i quorn, lök och delade morötter i en gryta.
Koka ur stekpannan med vattnet, vispa lös det i botten i stekpannan, sila i det i grytan.
Häll i marinaden.
Krydda med lagerblad och vitpeppar och grönsaksbuljongtärning.
Låt koka i ca 25 min, tills morötterna är mjuka.
Red av spadet med maizena redning (eller lite vetemjöl uppvispat i vatten) och låt koka upp till en simmig sås
Smaka av kryddningen, salta och ev mer vitpeppar.

Servera med kokt potatis, rödbetor och finhackad persilja.

Smaklig måltid!

Print Friendly, PDF & Email