Quornkalops

Idag hade jag stordotra på middag 🙂 Hon har varit borta en längre tid och längtade efter mamis mat! Jag bjöd henne på quornkalops och jag tar hennes TRE portioner som högsta betyg 😀

Quornkalops  

Quornkalops 2-3 port.

Dag 1: (om du har planerat i förväg, annars gör du det utan marineringen)
3 dl Quornbitar
2 dl vatten
1 svampbuljongtärning (denna ger den ”köttiga” smaken)
1 msk kinesisk sojasås
vitpeppar

Värm vattnet lite och smält ner buljongtärningen.
Häll buljongen, sojan över quornbitarna och peppra efter önskemål.
Täck över och ställ i kylen tills dag 2 eller minst 2 timmar.

Dag 2:

5 morötter
1 gul lök/1 dl ramslök/1 dl purjolök
1-2 lagerblad
1 umami- eller grönsaksbuljongtärning
2-3 dl vatten
vitpeppar (jag maler min för jag gillar inte pepparkorn i munnen)
lite kryddpeppar, malen
1 tsk torkad persilja
maizena redning

smör eller olja

Sila av, men behåll marinaden från quornbitarna.
Stek quornbitarna i fett i en stekpanna så de får färg.
Hacka och bryn löken.
Lägg i quorn, lök och delade morötter i en gryta.
Koka ur stekpannan med vattnet, vispa lös det i botten i stekpannan, sila i det i grytan.
Häll i marinaden.
Krydda med lagerblad, vitpeppar, persilja och umami-/grönsaksbuljongtärning.
Låt koka i ca 25 min, tills morötterna är mjuka.
Red av spadet med maizena redning (eller lite vetemjöl uppvispat i vatten) och låt koka upp till en simmig sås
Smaka av kryddningen, salta om du tycker det behövs och ev mer vitpeppar.

Servera med kokt potatis, rödbetor och finhackad persilja.

Smaklig måltid!

Print Friendly, PDF & Email