Indisk böngryta

Vegeterianer på besök, då bjöd jag på en böngryta med ris och halloumitärningar. Jättegott! 🙂

Böngryta

Indisk böngryta 4-5 port.

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 morötter

olja till stekning
400 g kokosmjölk
2 dl vatten
400 g tomater, krossade
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl matlagningsgrädde
svartpeppar
1 msk röd currypasta
curry
2-3 msk mango chutney
ev. salt

1 burk kidneybönor
1 burk kikärtor
1 dl edamamebönor
1 dl hackad persilja
maizenaredning

basmatiris

200 g halloumi

Finhacka lok, vitlök och morötter.

Sätt på riset.

Värm lite olja i en wokpanna och fräs lök och morötter mjuka.
Tillsätt buljongtärning, kokosmjölk, vatten, tomaterna och grädde.
Krydda och låt puttra på medelvärme ca 10 minuter.
Häll av spadet från bönorna och kikärtorna.
Tillsätt bönorna, kikärtorna och persiljan i grytan.
Red av med maizenaredning.
Låt puttra 10 min till.

Hacka halloumin i en-cms tärningar och stek dem gyllenbruna.

Servera grytan med ris och halloumin, dekorera gärna med hackad bladpersilja.

Print Friendly, PDF & Email