Gong Bao

Egentligen kan jag inte ta äran för detta recept, jag hittade ett på nätet och gjorde lite som jag kände för. Som vanligt 😛

Gong_bao    Gong_bao

Gong Bao     4 port.

15 st. kycklinginnerfiléer eller 3-4 st. kycklingfiléer

Marinad:
0,5 dl sake eller marsalavin
2 msk ljus soja
1 msk potatismjöl
salt

1 gul lök
4 st vitlöksklyftor
3 msk riven ingefära
1 chilifrukt
10 st broccolibuketter
1 paprika
sesamolja

Sås:
1 kycklingbuljongtärning
2 msk socker
1 msk mörk soja
1 msk ljus soja
2 msk svart vinäger, jag tar balsamvinäger
2 msk sesamolja
2 tsk szechuanpeppar
2 tsk potatismjöl
4-5 dl vatten

Jasmineris
150 g salta jordnötter

Tärna kycklingen jämnt i ca 1,5 cm stora kuber.
Lägg i en skål och blanda med marinaden. Ställ åt sidan.

Hacka vitlöken.
Klyfta löken i en-cms-klyftor.
Riv ingefäran.
Skiva chilin.
Dela broccolibuketterna.
Tärna paprikan.

Sätt på ris.

Blanda ingredienserna till såsen i en skål.
Sätt på wokpannan. Hetta upp 1 msk sesamolja. När oljan är het, men inte börjat osa, tillsätt kycklingen, bryn den lätt. Tillsätt lök och vitlök, bryn en stund till.
Häll över såsen, ingefära och chili. Låt bubbla ca. 5 minuter på medelvärme. Smaka om du vill salta lite.
Tillsätt broccolin.
När riset är färdigkokt blandar du i paprikan och serverar med ris och jordnötter.

Smaklig måltid!

Print Friendly, PDF & Email