Kikärt-, morot- och halloumibiffar

Meatless monday! Kikärt-, morot- och halloumibiffar med polenta, vitlöksyoghurt och sallad. Biffarna var supergoda! Polentan var helt okej.

Kikärt-, morot- och halloumibiffar 20 st.

Dag 1:
Lägg 2,5 dl torkade kikärtor i blöt över natten (minst 12 timmar).

Dag 2:

kikärtorna
2 morötter
1 gul lök
150 g halloumi
1 ägg
3 msk potatismjöl
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk franska örter
salt
svartpeppar

Häll av vattnet från kikärtorna och torka dem på en kökshandduk.
Mal kikärtor, morötter, lök och halloumi genom köttkvarnen, alt. matberedaren.
Blanda i potatismjöl, bikarbonat, ägg och kryddor.
Forma biffar och stek dem gyllenbruna i smör eller olja.

Tror du att inte alla går åt, frys biffarna ostekta.
Bara att ta fram och lägga direkt i stekpannan.

Servera med vitlöksyoghurt och sallad.

Smaklig måltid.

Print Friendly, PDF & Email