Fetaostpaj

Häromdagen tänkte jag göra fetaostpaj med sallad caprese, men orkade inte, för jag var så mätt efter att ha ätit en semla. 😛
I dag blev det det istället, såå jäkla gott!

Fetaostpaj 2 port.

Pajdeg:

2 dl vetemjöl / 1 dl glutenfrimjölmix + 1 dl majsmjöl
75 gram smör
1 tsk vatten

Vispa samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat.
Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg.
Lägg degen svalt en stund innan du trycker ut den i pajformen ca 20 cm ø.
Spar lite till dekoration.

Picka lite hål med en gaffel.

Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 220°C.

Fyllning:

3 ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
150 g söndersmulad fetaost
2-3 nävar bladspenat
salt, svartpeppar, franska örter

tomat till dekoration

Sänk ugnsvärmen till 190°C.

Vispa samman ägg, gädde och fetaost. Krydda.
Fördela spenat i pajskalet.
Slå äggstanningen i pajskalet.
Tryck ned fyllningen under ytan på äggstanningen.
Rulla ut den kvarvarande degen och dekorera med.
Skiva tomat och lägg uppepå.
Grädda mitt i ugnen i 20-25 min. tills stanningen stannat.

Servera med sallad caprese. Smaklig måltid. 😀

Print Friendly, PDF & Email