Bibimbap

En vanlig dag i köket på L9! 😀 I dag gjorde vi Bibimbap, sååå gott! (Y) 😀

Bibimbap 2 port.

1,5 dl ris (jasmine eller basmati)
3 dl vatten
½ tsk salt

200-250 g nötkött, tex. ryggbiff, entrecôte, lövbiff
(eller fläsk/kyckling/veg. om du hellre önskar det)
Marinad:
1 msk ljus soja
1 msk sesamolja
½ msk mirin (risvin)
½ msk limejuice
1 msk socker eller honung
svartpeppar

1 morot
½ paprika
champinjoner
5 sparrisstjälkar
2 nävar färsk spenat
1 avocado
picklad rödlök
2 ägg

Sås:
1 msk ljus soja
1 msk sesamolja
1 msk mirin (risvin)
½ msk limejuice
1 msk socker eller honung
1 pressad vitlöksklyfta
svartpeppar
1-2 tsk Gochujang (koreansk chilipasta) eller sirachasås eller sambal oelek

Strimla köttet och lägg det i marinaden.
Strimla alla grönsaker.
Skiva avocadon.

Sätt på riset och börja fräs grönsakerna en i sänder i sesamolja i en medelvarm gjutjärnspanna.

Ta upp köttet ur marinaden och stek tills det blir så stekt du önskar.
Stek äggen sist med hel gula.

Lägg riset i botten i en skål, grönsaker och kött fint placerat uppepå.
Avsluta med att ringla över såsen och lägga ägget överst.
Dekorera med sesamfrön.

Smaklig måltid 😀

Print Friendly, PDF & Email