Halloumistroganoff

Haft en mysig dag med en vän, som vi inte träffat på ca 1½ år, på besök. Då han gärna äter vegetariskt bjöd jag på halloumistroganoff. ”Mums! Kan jag få receptet?” sa han 😀

Halloumistroganoff2

Halloumistroganoff 3 port.

200 g halloumi
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
paprikapulver
franska örter
svartpeppar
chili
maizena redning
olja el. smör

hackad basilika

Sätt på riset.
Finhacka löken.

Fräs löken i en stor teflongryta, fräs tills den är mjuk.
Häll i de krossade tomaterna och buljongtärningarna, häll i grädden.
Krydda efter din smak.
Red av med redning tills den blir så tjock du vill ha såsen.

Strimla halloumin i 1cms-stavar.
Stek halloumin gyllenbrun i olja eller smör.

Blanda i halloumin i tomatsåsen, låt koka upp och servera med hackad basilika.

Salta vid servering då halloumin är salt i sig.

Smaklig måltid 😀

Print Friendly, PDF & Email