Biff Sczechuan

I dag lagade jag Biff Sczechuan, mums så gott det var! 😀
Att ha bikarbonat i köttets marinad gör det väldigt mört!

Biff Sczechuan 6 port.

500 g ryggbiff

Marinad:
1 msk ljus soja
1 msk socker
1 msk potatismjöl/majsstärkelse
1-3 tsk srirachasås (beroende på om du gillar starkt eller ej)
1 msk risvin/saké/sherry
1 msk sesamolja
½ msk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk sczechuan- eller vitpeppar

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 morötter
1 burk bambuskott
1 burk böngroddar
1 röd paprika
1 grön paprika

Sås:
4 dl vatten
½ dl ljus soja
2 msk fisksås
1 msk socker
1 msk limesaft
1 buljongtärning
1 tsk srirachasås
3 msk potatismjöl/majsstärkelse

sesamolja att steka i

Till servering:
sesamfrön
cashew- eller jordnötter

Skär köttet i halvcms-skivor tvärs fibrerna. Strimla sedan köttet.
Lägg det i en skål.
Häll i allt till marinaden och gnid in det i köttet med händerna.
Låt vila i 30 min.

Medan köttet vilar strimlar/skivar du grönsakerna.

Sätt ris på kokning.

Hetta upp en wok, häll i 1 msk sesamolja och bryn hälften av köttet.
Plocka upp det på en tallrik och upprepa med resten av köttet.
Plocka upp det med.

Häll i 1 msk olja och bryn lök och vitlök en minut.
Häll i morötterna, bryn lite till.
Ha i bambuskott, böngroddar, kött och såsen.
Smaka av med salt och ev. srirachasås.
Späd med vatten om du tycker såsen är för tjock.
Ha i paprikan precis före servering.

Servera med ris, nötter och sesamfrön.
Smaklig måltid. 😀

Print Friendly, PDF & Email