Ramen – nudelsoppa

Jag är inne på asiatiskt just nu och ramen – japansk nudelsoppa, är ju sååå gott och enkelt, samt går fort att laga. I går invigde jag nya kniven till morötterna i min ramen. 🙂 Mmm, vad god den var! Ja, inte pga morötternas räfflor, men jag fick till smaken (Y)

Ramen – nudelsoppa 2 port.

1 kycklingfilé / ½ rökt tofu
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
½ msk ingefära
2 msk sesamolja
1 liten chilifrukt eller ½ tsk srirachasås
1 kycklingbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
1 msk mirin
½ msk japansk soya
½ msk limejuice
1 krm svartpeppar
100 g nudlar
8 små champinjoner
3 nävar färsk spenat
½ röd paprika
1 näve färska böngroddar

Strimla kycklingen i 5 mms-skivor.
Finhacka ingefära, gul lök och vitlök.
Skala och skiva morötterna i 3 mms-skivor.

Hetta upp oljan i en wok.
Bryn kycklingen lite, ha i lök, vitlök, ingefära och morötter och bryn allt tills vitlöken doftar.
Häll i chili, vatten, buljong, soya, mirin och kryddor. Låt koka ca 7 min.
Lägg i nudlarna.
Tärna svamp och paprika.
När nudlarna är al dente lägger du i svamp, spenat, paprika och böngroddar, ev. tärnad tofu.
Låt nudlarna bli klara, sedan är det dags att äta.

Servera i en djup skål med nori-ark.

Smaklig måltid 😀

Print Friendly, PDF & Email