Bönbiffar med palsternackskräm

Mysig lördagsmiddag med mor ♥ och en god vän. 🙂
I dag bidde det vegan Saturday. 😀 Bönbiffar med palsternackskräm, rostad potatis och sallad. Supergott!
Det blev så gott att jag måste skriva ned hur jag gjorde. 😉

Bönbiffar med palsternackskräm

Bönbiffar 12 st.

1 burk/tetra svarta bönor
½ gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 dl havregryn
1 tsk bikarbonat
1 msk potatismjöl
2 msk bönspad
1 tsk franska örter
salt
vitpeppar

rapsolja till rullning och stekning

Häll av spadet från bönorna genom en sil, men häll INTE bort spadet, det fungerar som ersättning för ägg.
Hacka lök och vitlök.
Häll alla ingredienser i matberedaren och mixa till en grov, men jämn smet.
Forma 12 biffar med oljade händer, lägg dem på en oljad skärbräda.
Stek dem i olja till de får en jämn, mörkbrun yta.

Ska du inte äta alla 12 biffarna, frys dem ostekta och bara att ta fram vid önskemål.
Palsternackskräm 4 port.

400 g palsternacka
1 dl rapsolja
1,5-2 dl av kokspadet
1 msk färsk / 1 tsk torkad basilika
salt
vitpeppar

Skala och tärna palsternackorna.
Täck dem med vatten, lite salt och koka dem mjuka, ca. 10-12 min.
Häll av, men spara spadet.
Häll i oljan och mixa palsternackorna till en slät kräm.
Krydda och späd med kokspadet till önskad tjocklek.

Servera med biffarna, potatis och sallad.
Smaklig måltid! 😀

Print Friendly