Vårrullar

I lördags roade vi oss med att göra vårrullar. Det tar ett tag, men är värt tiden. 😀
Jag har lärt mig att göra dem av min go’a granne från Filippinerna. 🙂
Jag har fått flera förfrågningar hur man gör, så nu är det dags att dela med mig av färdigheten. 😉

Vårrullar_kyckling    Vårrullar_stekt_ris

Vårrullar 40st

1 paket vårrulledegsark, 40 st.

500g köttfärs av valfri sort / 5 dl soja- el. quornfärs
1 gul lök finhackad
5 vitlöksklyftor finhackade
250g morötter, grovt rivna
250g vitkål, grovt riven
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
1 msk soya, salt, svartpeppar
ev. en chilifrukt

2-3 st äggulor till försegling av rullarna

Bryn färs, ha i lök och fräs lite till
Ha i resten, låt koka ihop.

Fyllning

Fukta en ren kökshandduk och lägg degbladen i handduken. De torkar och spricker om de ligger framme.

Deg

Lägg degbladet diagonalt på en skärbräda.
Tag en soppsked och lägg en rågad sked fyllning på nedre sidan av mitten på degbladet.

Steg_1

Vik över nedre hörnet av degbladet över fyllningen, vik det mot mitten.

Steg_2

Vik över högra hörnet av degbladet, sedan vänstra. Då ska rullen vara ca 10cm bred och ha raka kanter.

Steg_3   Steg_4

Tryck till fyllningen och börja rulla ihop rullen.

Steg_5

Pensla kanterna och spetsen med uppvispad äggula.

Steg_6

Rulla ihop rulleh helt och lägg den med skarven nedåt på en tallrik under en fuktad handduk.

Rullar

Fritera dem gyllenbruna i raps- eller frityrolja. (Jag använder rapsolja, för det har jag alltid hemma.)
Det tar ca. 6 minuter.

Fritering

Fritera bara de du vill äta, resten fryser du in och låter tina innan du friterar dem.
Ljuvligt goda 😀 Lycka till!!!

Print Friendly, PDF & Email