Marsalasås

Jag såg en bild med en sås som hette Marsalasås och blev nyfiken. Receptet jag testade smakade nada, så jag gjorde om lite förstås och det blev jättegott 😀

Fläskytterfile_marsalasås

Marsalasås   4 port.

1 stor shalottenlök
1 msk smör
1 medelstor morot
1 tsk torkad körvel
1 msk balsamvinäger
3 dl marsalavin
2 dl avsilad sky från stekning av kött
2 msk råsocker
salt
svartpeppar
1 tsk Herbamare örtsalt

maizenaredning

Finhacka scharlottenlöken och moroten.
Fräs den i smöret.
Ha i körveln och fräs lite till.
Häll på vinäger och marsalavin.
Låt småputtra i ca 15 min.
Sila bort lök, morötter och körveln.
Häll i sky, kryddor och socker i såsen.
Låt småputtra till såsen reduceras till en sås.
Red med maizenaredning till den tjocklek du önskar på såsen.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted on mars 16, 2015, in Sås. Bookmark the permalink.