Spaghetti Bolognese

Kvällens goda! Spaghetti Bolognese a’la L9 🙂
Jag kan inte äta detta utan att tänka på två personer 🙂
Den ena kom hit och fick slicka serveringsskålen 😛
Den andra fick en burk i studentpresent 😀

Bolognese3-closeup

Bolognese    4 port.
KF-sås
400 g nötfärs
1-2 paket passerade tomater (500g) mängd beroende på hur lös du vill ha såsen
1 gul lök
2-3 vitlökskryddor
1 morot
1 stjälk selleri
1 dl rödvin
1 grönsaksbuljongtärning
½ tsk spiskummin
½ tsk koriander
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk paprikapulverBolognese2
½ tsk chilipulver
½ tsk svartpeppar
salt efter smak
1 msk ketchup
0,5 dl mjölk
2 msk Maizena

Finhacka lök och vitlök.
Bryn köttfärsen i en gryta, stek- eller wokpanna, häll i lök och vitlök, bryn lite till.
Riv moroten och finhacka selleristjälken.
Ha i och fräs på dessa lite också.
Häll på vinet.
Häll i tomaten.
Krydda.
Ha i mjölk och maizena redning.Bolognese
Låt såsen koka ihop i 30-40 min. gärna upp emot 2 timmar.

Servera med spaghetti och en god sallad.
—————————————

Vegetarisk  4 port.

Gör precis som ovan, men byt ut köttfärsen mot:
3 dl soja- eller quornfärs
eller
2 dl gröna linser, blötlagda i 4 timmar

Print Friendly, PDF & Email