Rabarber- och äppelpaj

Jag formligen älskar äppelpaj och ville prova en ny variant. Jag har aldrig kombinerat kanel och rabarber förut, men fick en paj med det hos en vän och det var ju kanongott, så det utvecklade jag och bra blev resultatet av min nya variant! 🙂
En jättegod blandning av rabarberns syrlighet, äpplenas sötma och kanel.

Rabarber-äppelpaj

Rabarber- och äppelpaj   8 port.

3 kvistar rabarber
3 äpplen
1 msk flytande margarin/smör
2 msk socker
1 tsk kanel
½ krm salt

150 g smör/margarin
1,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
4 dl havregryn
1 msk vatten

Sätt ugnen på 200°C.

Skala rabarbern och skiva i 0,5cms skivor.
Skala och tärna äpplena.
Häll frukten i en pajform, ringla över fettet, strö över socker, kanel och salt.
Blanda runt noga.

Vispa smör/margarin, mjöl, havregryn och socker med elvisp.
Vispa i vattnet till en smuldeg.

Smula degen över frukten.

Ställ in pajen mitt i ugnen och låt grädda ca. 20 min. tills den fått en gyllenbrun färg.

Servera med vaniljvisp eller lättsmält vaniljglass!

Avnjutes gärna på altanen i eftermiddagssolen!!! 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email