Linsbiffar

Det var länge sedan jag gjorde ett inlägg, men nu så!!! 😀

Idag gjorde vi biffar av gröna linser, de smakade typ som falafel, jättegoda 😀 till hade vi en rissallad och myntayoghurt (Y)

Linsbiffar

Linsbiffar 12 st

Dag 1:
2 dl gröna linser
4 dl vatten

Blötlägg linserna över natten. (Jag brukar ha färdigblötlagda i frysen.Vätskan borthälld.)

Dag 2:
linserna, är nu ca 4 dl
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 ägg
1 msk mjöl, jag hade majsmjöl
salt
svartpeppar
paprikapulver
chili
koriander

Hacka lök och vitlök.
Lägg alla ingredienser i en matbberedare och kör till en grov, men jämn smet.

Forma 12 biffar och stek i olivolja på medelvärme tills det är gyllenbruna.

Servera med en frisk yoghurtsås och en god sallad med ris eller bulgur i.

Print Friendly, PDF & Email