Lax med nudlar

Dotra ville ha min laxpasta, men den är jag lite trött på. Det fick bli en asiatisk variant av den i stället. Supergott! Jag känner mig mycket nöjd med resultatet. 😀

Lax med nudlar     4 port.

500 g laxfilé
2 vitlköksklyftor
1 chilifrukt
4 dl kokosmjölk
1-2 dl mjölk
1 stånd pak choi
100 g sockerätor
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk fisksås
½ tsk hackad ingefära
svartpeppar
1 msk hackad koriander
1 msk hackad färsk basilika

maizena redning

risnudlar

Sätt på nudelvattnet.

Tärna laxen i sockerbitsstora tärningar.
Hacka vitlöken fint.
Skiva chilin.
Dela sockerärtor och pak choi.

Fräs laxen i lite smör, gärna i en wokpanna.
När den börjar få lite färg har du i och fräser med vitlöken och chilin.
Häll över kokosmjölk och mjölk.
Krydda efter smak.

Låt stå och småbubbla, red såsen till önskad tjocklek.

Lägg i grönsakerna precis innan servering med nudlarna.

Smaklig måltid 🙂

 

Print Friendly