Kycklingschnitzel med citronsandefjordssås

Asså, gud vad gott!!!
”Varför ska man gå på restaurang, när man kan komma hit?” sa min vän. ”Tack så mycket!” ♥
Idag bjöds det på kycklingschnitzel, ris och citronsandefjordssås här på L9 🙂

Kycklingschnitzel

Kycklingschnitzel med citronsandefjordssås   4 port.

4 kycklingfiléer (jag tog bara 2 st för de var gigantiska)
1 ägg
vetemjöl
ströbröd
salt
vitpeppar

Krydda filéerna med vitpeppar och banka de platta med en köttklubba, ca 1 cm tjocka.
(Har du jättestora filéer delar du dem på mitten, om filén ligger ska du skära vågrätt).

Sätt på riset.

Doppa schnitzlarna i vetemjöl, sedan uppvispat ägg, sedan sströbröd som du kryddat med salt och peppar.

Stek dem på medelhög värme i rikligt med smör tills de blir gyllenbruna.

Citronsandefjordssås   4 port.

200 gr smör
2 dl grädde
2 dl kokbar crème fraîche
(salt)
vitpeppar
2 tsk pressad citron

Koka upp smör, grädde och crème fraîche.
Låt såsen reducera på svag värme under omrörning.
Tillsätt citronen.
Krydda med salt och vitpeppar efter smak.

Nu är det dags att sätta sig till bords. Smaklig måltid 🙂

Print Friendly, PDF & Email