Igår ville jag baka nåt…
”Brownies mamma!” sa dotra
”Näe, jag vill ha typ sockerkaka, men det tar för lång tid”
”Men brownies utan kakao då? Med hackad choklad?”
”Ja, och hallon 🙂 ”
Vispade ihop en browniesmet utan kakao… ”Vi bröar väl med kokos också 😉 ”
Yummie blev det 😀
Hallon-choklad-kokosrutor
200 g margarin/smör
3 dl socker
4 st ägg
2,25 dl vetemjöl (2,75 dl glutenfri mjölmix)
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
100 g hackad mörk choklad (eller ljus/vit)
35 hallon
1-2 dl kokosflingor
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa margarin/smör och socker fluffigt.
Vispa i äggen.
Blanda i resten av ingredienserna, utom kokosen.
Ha sist chokladen.
Smörj en form ca 20×30 cm.
Bröa formen med kokos.
Häll i smeten och bred ut den jämt.
Sätt hallonen jämt över kakan 5x7st.
Strö kokos över kakan.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 25 min.
Mumsa i er 🙂