Granolabars

Idag var jag svinnsmart och gjorde granolabars på rester av öppnade flingor. 40 st goda bars blev det. Jättegott och lätt! ???

Granolabars 40 st

Sätt ugnen på 175°C.

Jag använde ca:
2 dl havregryn
2-3 dl havregott jordgubb som vi tryckte sönder kuddarna på
1,5 l granola av tre olika sorter
1 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1,5 dl rapsolja (kokosolja, smält smör/margarin går med)
1 dl sirap

Ta vad du har hemma, flingor, gryner, nötter, frön, torkad frukt, müsli etc. Det är inte så noga.

Blanda ihopa allt med händerna. Känn dig fram, söta mer om du vill.
Häll det i en långpanna med bakplåtspapper. Tryck ihop massan ordentligt.
Grädda mitt i ugnen 15 min, stäng av ugnen och öppna luckan på glänt och låt den stå tills värmen är borta, ca 20 min.
Ta ut plåten och skär i önskad storlek medan den är ljummen.
Låt dem svalna helt, bryt isär dem försiktigt, lägg i en tät burk.
Ät upp smulorna med lite yoghurt. ?

 

Print Friendly, PDF & Email