Fuskrevbensspjäll

Jag bara älskar revbensspjäll, men lika mycket som jag älskar dem, tycker jag illa om kladdet som blir i ansiktet och på händerna, så jag har kommit på hur jag gör ”fusk”-revbensspjäll.
Lika goda som vanliga, men helt med bestick ätbara.
Vi serverade dem med klyftpotatis och förstås äppelmos till. Yummie 😀

Fuskrevbensspjäll2    Fuskrevbensspjäll

Du tar en fläskytterfilé, ta bort fett och hinnor om du vill. Skär den i en-cms-skivor på längden – MED köttets fibrer. Krydda med de kryddor du önskar, jag tar grillkrydda, nymald svartpeppar och nymalda chiliflakes.

Sätt på ugnen på 225°C.

Lägg skivorna på grillgaller och låt fläsket stå i minst en halvtimma i rumstemperatur och suga åt sig av kryddorna.
Grilla dem i övre delen av ugnen tills de fått fin färg ca 10 min., vänd och grilla andra sidan ca 7-8 minuter till, jag gillar att kanterna blir lite sotade 🙂

Dela dem på längden igen, servera med goda tillbehör och njut av smaken från revbenspjäll, utan kladdet. 😀

Print Friendly, PDF & Email