Jag bara älskar revbensspjäll, men lika mycket som jag älskar dem, tycker jag illa om kladdet som blir i ansiktet och på händerna, så jag har kommit på hur jag gör ”fusk”-revbensspjäll.
Lika goda som vanliga, men helt med bestick ätbara.
Vi serverade dem med klyftpotatis och förstås äppelmos till. Yummie
Du tar en fläskytterfilé, ta bort fett och hinnor om du vill. Skär den i en-cms-skivor på längden – MED köttets fibrer. Krydda med de kryddor du önskar, jag tar grillkrydda, nymald svartpeppar och nymalda chiliflakes.
Sätt på ugnen på 225°C.
Lägg skivorna på grillgaller och låt fläsket stå i minst en halvtimma i rumstemperatur och suga åt sig av kryddorna.
Grilla dem i övre delen av ugnen tills de fått fin färg ca 10 min., vänd och grilla andra sidan ca 7-8 minuter till, jag gillar att kanterna blir lite sotade
Dela dem på längden igen, servera med goda tillbehör och njut av smaken från revbenspjäll, utan kladdet.