Crispy tofu-popcorn

Jag har gett mig den på att jag ska göra något med tofu som jag gillar och i dag lyckades jag! 😀
Kikärtspaella med crispy tofu-popcorn. Yummie!

Här är paellareceptet: https://www.koket.se/kikartspaella



Crispy tofu-popcorn 2-3 port.

1 block bomullstofu/hård tofu
0,5 dl maizenamjöl
paprikapulver
chilipulver
svartpeppar

rapsolja

Börja med att dela tofun på mitten, på höjden så du får två lika stora bitar som blocket, bara hälften så höga.
Ta ett hushållspapper som du viker dubbelt, lägg det på en skärbräda. Lägg på tofustyckena, lägg ett nytt dubbelt huhållspapper uppepå och sist en till skärbräda. Tyng på skärbrädan så du pressar ur vätskan ur tofun. Byt papprena och upprepa pressandet.
Sen skär du tofun i små kuber.

Blanda mjöl och kryddor i en skål, lägg i tofukuberna så alla täcks av blandningen.
Häll kuberna i en grov sil så överflödet av mjölet försvinner.

Hetta upp en halv centimeter rapsolja i en stekpanna.
Lägg i en tofukub för att se att det börjar fräsa.
Lägg ner alla kuberna och stek dem gyllenbruna och crispiga på båda sidor.

Servera direkt och salta efter smak.

Print Friendly