Chilimarmelad

Jamie Oliver använder ibland chilimarmelad i sina recept.
Tror ni det finns att köpa i vanliga svenska mataffärer? Nope!

Äsch, då får jag väl koka egen då! 😋🌶️🇬🇧

Chilimarmelad

0,8 dl syltsocker
2 msk gelésocker
0,5 dl vatten
2 msk äppelcidervinäger
5 cayennepepparfrukter (det är ganska små chilifrukter)/ 2-3 st spansk peppar
1 dl finhackad röd paprika
1 tsk citronsaft

Dela och kärna ur chilifrukterna och paprikan.
Finhacka dem och lägg i en kastrull.
Häll i resten av ingredienserna, låt koka upp under vispning.
Lägg på locket och låt koka på svag värme i 10 minuter.

Häll upp i en burk, sätt på locket direkt och låt svalna.

Jag använde både syltsocker och gelésocker, för jag tycker inte syltsockret blir tillräckligt geléigt.

TIPS! att använda handskar när du hackar chilin kan vara skönt, för det är ju starkt på händerna.

Print Friendly