Chorizolasagne

Middag med några av mina favoritungdomar 😀 och bjöd på chorizolasagne. Mycket gott!

Lasagne_chorizo

Chorizolasagne    4 port.

1 paket färska lasagneplattor (200g)

300 g chorizo (ett paket – tre korvar)
1 paket passerade/krossade tomater (500g)
1 gul lök
2-3 vitlökskryddor

1 grönsaksbuljongtärning
½ tsk spiskummin
½ tsk koriander
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk paprikapulver
½ tsk chilipulver
½ tsk svartpeppar
salt efter smak
1 msk ketchup

1 paket Kelda ostsås
1 dl matlagningsgrädde

2 dl riven ost

Dra skinnet av chorizon och hacka korven i små tärningar, som majskorn.
Finhacka lök och vitlök.
Bryn korv, lök och vitlök i en gryta.
Häll i tomaten.
Krydda.
Låt såsen koka ihop i 20-30 min. (När du kommit hit har du gjort en ljuvlig chorizofärssås 😉 )
Rör i ostsås och grädde.

Sätt ugnen på 225°C.

Tag en ugnsfast form ca 20×25 cm.
Häll i en fjärdedel av såsen i formen.
Lägg på ett lager lasagneplattor, du kanske får klippa till dem så de passar formen.
Häll i en fjärdedel av såsen.
Lägg på ett lager lasagneplattor.
Häll i en fjärdedel av såsen.
Lägg på ett lager lasagneplattor.
Häll i den sista fjärdedelen av såsen.
Strö på den rivna osten.

Grädda mitt i ugnen i 20-25 min.

Servera med en god sallad.
—————————————

Vegetarisk Lasagne

Gör precis som ovan, men byt ut korven mot sojachorizo.

Print Friendly, PDF & Email