Chilops

Äldsta dotra: ”Mamma, bjuder du på middag?”
Det gjorde jag: Vegansk chilops – sojafärsgryta med potatis och morötter, till den pannbullar med vitlökssmör. Namnamnam 😀

Namnet kommer från en blandning av den mexikanska chilin och den traditionella svenska rätten kalops.
Ett helt Katti-påhittat recept

Chilops2    Chilops_veg

Chilops    6 port.

500 gram köttfärs el 5 dl sojafärs
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
8 potatisarChilops
5 morötter

ca 1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
1 tsk basilika
1 tsk timjan
1-2 tsk chilipulver (beroende på hur starkt du vill ha det)
0,5 tsk salt
några svartpeppar

Olja

Skala och hacka löken och vitlök i små bitar.
Skala morötterna och tärna dem.
Skala potatisen och tärna dem (lägg dem i en skål med vatten så att de inte blir svarta).

Sätt en stor kastrull på spisen, stek färsen tills den börjar brun.
Lägg i den hackade löken och vitlöken, stek tills löken blir lite gyllene.
Lägg i morötterna, potatisen, vatten, buljongtärningar, tomatpuré, basilika, timjan, chili pulver, salt och peppar.
Rör om och låt koka i tills morötterna och potatisen är färdig att äta, ca 20-25 minuter.

Servera och njut med en kall öl 🙂

Print Friendly, PDF & Email