Bön-keso-bolognese

”Vad ska jag laga för mat?”
Jag tjolijoxade ihop lite och dotra kallade det en Bönkesobolognese.  Eller som folk läste ”Bönke-soo-bolognese”, därav bindestrecken. ?
Jättegott! ?????

Bön-keso-bolognese 4-6 port.

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk tomatpuré
1/2 dl rödvin
1 burk krossade tomater
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 burk kidneybönor avrunna
3 dl keso
svartpeppar
cayennepeppar
franska örter
grillkrydda

olja till stekning

Finhacka lök och vitlök.
Fräs i olja.
Ha i buljongtärningarna och tomatpurén och fräs lite till.
Ha på rödvinet.
Ha sen i de krossade tomaterna, matlagningsgrädden och bönorna.
Krydda efter smak.
Koka ihop ca 10 min.
Red ev. med maizena redning.
Ha i keson precis innan servering.

Servera med pasta.

Smaklig måltid!

Print Friendly, PDF & Email