Blomkål- broccoli- och ostbiffar

Experimentdags!
Ica har ju blomkål- broccoli- och ostbiffar som är goda. Jag fick för mig att såna måste jag ju göra själv.
”De var mycket godare än Icas!” sa alla tre ungdomarna och de blev verkligen kanongoda!
Vi åt dem med klyftisar, sallad och massa tzatziki. Mums!

Blomkål-, broccoli- och ostbiffar 16-18 st

350 g blomkål (inkl. stocken)
180 g broccoli (inkl. stocken)
60 g ost (jag använde prästost)
2-3 st vitlöksklyftor
1 msk lökpulver
2 msk potatismjöl
3 msk potatismospulver
½ tsk malen svartpeppar
1 krm chiliflakes, malda
2 tsk franska örter, söndersmulade
1 ägg
1½ – 2 msk grönsaksbuljongpulver (eller 1½ – 2 st finrivna grönsaksbuljongtärningar)*

Riv osten, blomkålen och broccolin på rivjärnets grova sida. Även stockarna, de går utmärkt att äta.
Blanda ihop allting noga så allt fördelas jämt.
Ha dock i buljongpulvret sist av allt då saltet kan få grönsakerna att vätska sig.
*Om du inte vill panera biffarna rekommenderar jag  1 msk bulongpulver, de blir för salta annars.

Lägg ett bakplåtspapper på en bricka eller skärbräda.
Forma golfbollsstora bollar. Lägg bollarna på bakplåtspappret.
Tryck till dem med botten på ett glas så de blir ca. 6 cm i diameter.
När alla biffarna är klara ställer du in dem i frysen över natten eller för senare tillfälle.
När de är frusna kan du spara dem till senare tillfälle.

Panering:
2 dl vetemjöl
2 ägg
½ dl mjölk
3 dl ströbröd

Ta fram biffarna ur frysen.
Vispa ihop ägg och mjölk.
Häll mjöll, äggblandning och ströbröd i tre små djupa tallrikar.
Doppa den frusna biffen först i mjöl, sedan äggblandningen och sist ströbrödet.
Lägg alla en och en på en skärbräda.

Stek dem i smör och rapsolja på medelvärme (4 av 6 har jag) ca 4-5 min. tills de blir gyllenbruna.

Ät och njut hoppas jag!

Här med morot i stället för blomkål, samt utan panering.

  

 

Print Friendly, PDF & Email