Ananas- och kokospaj

Idag var jag så sugen på en äppelpaj, men hade inga äpplen, så det blev att gräva lite i matkällaren efter fruktburkar och jag fann en burk ananasringar. Ananas borde ju passa med kokos… Improviserade lite… Jäklar vilken fullträff!  🙂

Ananas-kokospaj

Ananas- och kokospaj   5-6 port.

1 burk konserverad ananas i juice
1 dl av ananasjuicen
2 tsk potatismjöl
1 tsk socker

2 dl kokosflingor
3/4 dl socker
1 ägg
1 msk flytande smör/margarin

Sätt ugnen på 175°C.

Häll av spadet från ananasen i en skål.
Tärna ananasringarna i ca. 12 bitar per ring.
Häll dem i en pajform ca. 20 cm ø
Blanda 1 dl av juicen med potatismjölet och sockret.
Vispa noga så det inte finns några klumpar.
Häll detta över ananasbitarna.

Vispa ihop kokos, socker, ägg och margarin för hand.

VIKTIGT! Kontrollera att ugnen har rätt värme.

Smula degen över ananasbitarna. (Du får inte ha på degen än om inte ugnen är varm!)

Ställ direkt in pajen mitt i ugnen och låt grädda ca. 20 min. tills den fått en gyllenbrun färg.

Servera direkt md vaniljvisp eller lättsmält vaniljglass!

Yummie!!! 🙂

Print Friendly, PDF & Email