Julfärslimpa

Har haft en jättetrevlig julafton 🙂 Först mysig grötfrukost med döttrarna & vänner, sedan en lugn middag med fadern & en väninna. Här är min vegetariska julfärslimpa, vilken dottern tyckte var en bra ersättning till julskinkan (Y)

Vegg-skinka-skivad    Vegg-skinka

Julfärslimpa

3 dl sojafärsVegg-skinka-smet
1 färsk rödbeta
3 ägg
1 msk flytande margarin
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk lökpulver
½ tsk mald kryddnejlika
salt
vitpeppar

3 dl sojamjöl

Sätt ugnen på 175°C.Vegg-skinka-obakad

Skala och riv rödbetan fint.
Häll allt utom sojamjölet i en blender och mixa till en slätt smet.

Häll smeten i en degbunke och blanda i sojamjölet.

Smörj en brödform och mjöla den.
Lägg i smeten och forma den med en slickepott till en limpa.
Pensla den med lite fett så ytan blir jämn.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min och prova med en tandpetare att den inte är kladdig.

Servera varm som ”kött”färslimpa eller kall som smörgåspålägg.

🙂

Print Friendly, PDF & Email