Flygande Jeckert

Att bli bjuden på kanongod middag hemma i sitt eget kök är inte helt fel 😀
En Flygande Jeckert 🙂 Fläskfilé och paprikaringar under ett täcke av vispad grädde med sweet chili-sås, egentligen ska det vara vitlöks- och persiljefrästa chaminjoner i också, men eftersom jag inte gillar svamp tog vi dem bredvid. Ris och jordnötter till också (Y)
Åhhh, vad gott! 🙂

Flygande_Jeckert

Flygande Jeckert 4 port.

3 dl visp- eller mellangrädde
ca. 1 dl sweet chilisås
1 fläskfilé 500 g
1 paprika
15 st champinjoner
2 vitlöksklyftor
hackad persilja
salt
svartpeppar

1 dl jordnötter

Sätt ugnen på 200°C.

Ansa och skiva fläskfilén. Krydda med salt och peppar.
Fräs den i en stekpanna i lite margarin/smör.
Lägg fläskfiléskivorna i en ugnssäker form.
Skiva paprikan och lägg ovanpå.
(Dags att sätta på riset)
Dela svamparna i fjärdedelar, fräs dem i margarin/smör, pressad vitlök och persilja.
Lägg dem över fläskfiléskivorna.
Vispa grädden. Rör ihop grädde, sweet chilisås, lite salt och peppar, smaka så det blir lagom starkt i din smak.
Bred grädden över köttet, paprikan och svampen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.

Tag ut formen och servera med ris, valfria grönsaker, strö över nötterna direkt på tallriken.

Jag tycker detta var en jättegod variant på Flygande Jacob 🙂

Print Friendly, PDF & Email