Smörgåstårta

Jag tyckte lite synd om mig själv för barnen är bortresta och bestämde att min vän & jag skulle äta världens godaste smörgåstårta!
Nu är vi proppmätta och halva tårtan är borta… 😛
För receptet ger jag hela äran till min svärmor 🙂
Hon har gett mig lov att lägga ut det här ”Det är så roligt att så många gillar den”

Smörgåstårta    Smörgåstårta_3

Smörgåstårta  8 bitar

Dag 1:Inlagd_gurka
Skala och finhacka en halv gurka.
Lägg in gurkhacket i en lag av

3 msk vatten
2 msk socker
1 msk matättika

Rör om och låt stå i kylen över natten.

Dag 2:

Gör tårtan minst 5 timmar före servering så den hinner safta till sig.

4 halvor Hönökaka

3 dl vispgrädde
1 dl majonäs
1 gul lök
1 burk tonfisk i bitar i vatten, 185g (eller 100 g skinka/hamburgerkött för fiskallergikern)
gurkan från dag 1
saltSmörgåstårta_2
svartpeppar

Hacka löken väldigt fint.
Låt tonfisken rinna av i en sil över en skål, du behöver spadet.
Finfördela fisken.
Låt gurkan rinna av i en sil, detta spad häller du bort.

Vispa grädden, fast men inte hårt.
Blanda i majonäs, lök, tonfisk, gurka, salt och peppar i grädden. Smaka av kryddningen.
Rör noga.

Lägg upp två Hönökakshalvor bredvid varandra på ett fat.2013-04-19 16.00.24
Tag en brödpensel och pensla ett tunt lager tonfiskspad över brödet.
Bred över hälften av gräddsmeten.
Lägg två Hönökakshalvor uppepå, pensla igen och bred ut resterande smet över brödet.
Täck över och ställ tårtan i kylen ca. 5 timmar.
(Täcker du med plastfolie, stick några tandpetare i tårtan så plasten inte kladdar fast).

Tag ut tårtan och dekorera efter smak, humör och fantasi.
Räkor, rom, ägg, gurkskivor, paprikahack, tomater, sallad etc.

Njut av en ljuvlig, men enkel smörgåstårta <3

(Recept på min vegetariska smörgåstårta hittar du här)

Print Friendly, PDF & Email