Smördegspiroger med fetaost och spenat

Igår hade vi en mysig dag och gjorde julgodis, till middag bakade vi smördegspiroger med spenat- och fetaostfyllning, till vitlök- och myntayoghurt 😀

Piroger3

Smördegspiroger med fetaost och spenat 16 st

800 g smördeg = 16 plattor
450 g fetaost
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
150 g färsk spenat
100 g fetaost
1 msk sambal oelek
svartpeppar
salt

1 ägg
sesamfrön

Tina smördagen.
Hacka lök och vitlök fint.
Bryn löken och vitlöken i lite olja.
Blanda i sambal oeleken och krydda.
Smula i feta och spenaten i färsröran.

Sätt ugnen på 200°C.

Vispa upp ägget.
Lägg en rejäl slev röra på varje smördegsplatta.
Pensla två av kanterna med ägg, vik över och nyp ihop smördegen.
Lägg alla pirogerna på en plåt med bakplåtsduk.
Pensla dem med ägg, strö över sesamfrön.

Grädda mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter.

Servera med myntayoghurt och en sallad.
Smaklig måltid 😀

Print Friendly, PDF & Email