Rosévinssås

Var sugen på att testa ett nytt hempåhittat recept: Rosévinssås! Vi tyckte allihop den blev helt suverän!!! Till den kycklingschnitzel, klyftpotatis, morötter och ärtor. Serverat på nya tallrikar som kom på posten. 😀

Kycklingschnitzel_rosevinssås

Rosévinssås   4 port.

1 stor shalottenlök
1 msk smör
1 msk hackad persilja
½ dl rödvinsvinäger
2 dl rosévin
2 dl avsilad sky från stekning av kött
2 msk råsocker
½ msk tomarpuré
salt
svartpeppar
Herbamare örtsalt

maizenaredning.

Finhacka scharlottenlöken.
Fräs den i smöret.
Ha i persiljan och fräs lite till.
Häll på vinäger och rosévin.
Låt småputtra i minst 5 min.
Sila bort lök och persiljan. Skyn är basen till såsen.
Häll i sky, kryddor, tomatpuré och socker.
Låt småputtra till såsen reduceras till en ljuvlig rosévinssås.
Red med maizenaredning till den tjocklek du önskar på såsen.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted on februari 9, 2015, in Sås. Bookmark the permalink.