Quorn inlagd

Med en unge som har blivit vegeterian och som liten älskade sill… ”Hmmm… Kan man göra något åt det?” En natt i december 2012 kl. 03.30 ”Nog måste man kunna lägga in quorn…” Alice, upp till dig att bedöma. Jag tycker den var riktigt god 🙂

Quorn

Fransk lökquorn

2 quornfiléer

0,75 dl rödvinsvinäger
8 st kryddpepparkorn, grovkrossade
1 st lagerblad
0,5 dl vatten
1-2 st vitlöksklyftor, skivade
0,75 dl socker
0,25 dl honung
2 st bananschalottenlökar

Koka lagen först:
Blanda vinäger, kryddpeppar, lagerblad, vatten, socker och honung och vitlök i en kastrull och koka ca 5 min.
Ställ lagen att kallna.

Tärna quornen och fräs den gyllenbrun i lite olja. Låt svalna.

Skala och strimla löken, på längden.
Lägg i quornen och löken i en glasburk.
Häll på lagen.
Låt inläggningen stå ca 2 dygn före servering.

Mumsa i dig 🙂

Print Friendly, PDF & Email