Pork Vindaloo

Namaste!
Tack du i en matgrupp, som inspirerade mig till att göra Pork Vindaloo 😀
Guud så gott! Grytan blev helt renskrapad 🙂

Pork_Vindaloo    Quorn_Vindaloo

Pork Vindaloo/Quorn Vindaloo   4 port.

700 g fläskkött, tärnat i 2×2 cms-kuber, (jag använde ytterfilé) (eller 600 g Quorn som i högra bilden)
3 msk olja
1 stor gul lök, hackad
6 vitlöksklyftor, hackade
1/2 msk råsocker
1/2 msk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk kardemumma, malen
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk nejlika, malen
1 tsk senapsfrö
1 kycklingbuljongtärning
2 1/2 dl vatten
1/2 msk rödvinsvinäger
1 lagerblad
3 stora tomater, tärnade

2 msk maizenaredning

2 dl färsk koriander, hackad

matyoghurt

Tärna köttet, bryn dem hälften av oljan.
Lägg i köttet i en tryckkokare/gryta.
Fräs den finhackade löken och vitlöken i resten av oljan och strö över sockret och karamellisera löken.
Häll över i grytan.
Koka ur stekpannan med vattnet, vispa lös det i botten i stekpannan, häll i det i grytan.
Krydda med kryddorna (inte koriandern) och kycklingbuljongtärning.
Lägg i tomaterna.

Låt koka i 18 min om du har en tryckkokare, annars ca 45 min.. Quorn i ca. 20 min.
Red av spadet med maizena redning (eller lite majsmjöl uppvispat i vatten).
Blanda i koriandern.

Köttet ska vara så mört att det nästan ramlar sönder (därför gör jag så små bitar).

Servera med jasmine- eller basmatris och yoghurt.

Smaklig måltid!

Print Friendly, PDF & Email