Mexicansk chili

För att värma sig lite nu i den svala hösten gjorde vi lite mexicansk chili med fritierade chili cheese-bollar 🙂
Jag har fått lära mig att i en sådan chili är tre saker förbjudna! Tomater, lök och bönor. Det serveras som tillbehör, inte i.

Chilifrukter    Chilitallrik

Mexicansk chili   4-5 port.

1,2 kg nötkött (idag hade jag fransyska)
1 habanero
1 jalapeñoChilihabbisar
1 spansk peppar
2 grönsaksbuljongtärningar
1 Corona
3 dl vatten
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk oregano
1 msk chilipulver (eller paprikapulver)Chilikött
salt

baconfett eller smör

Tärna köttet i sockerbitstora bitar, bryn dem i baconfettet/smör/margarin.
Dela chilifrukterna i fyra delar och skrapa ur kärnorna.
Lägg i köttet och chilin en tryckkokare/gryta.
Koka ur stekpannan med vattnet, vispa lös det i botten i stekpannan, sila i det i grytan.
Häll i ölen.
Krydda med kryddorna och grönsaksbuljongtärning.Chili2
Låt koka i 25 min om du har en tryckkokare, annars ca 1-1,5 timme.
Red av spadet med maizena redning (eller lite majsmjöl uppvispat i vatten).

Köttet ska vara så mört att det nästan ramlar sönder (därför gör jag så små bitar).

Servera med bröd och grönsaker efter smak.

Smaklig måltid!

Print Friendly, PDF & Email