Laxcheesecake

Idag ville jag äta något fräscht, jag älskar ju cheesecake och har ätit laxtårta så jag gjorde en Laxcheesecake 🙂 Mums vad gott (Y) Serverad med räkor, avocado och sallad.

Laxcheescake

Laxcheesecake   2-4 port.

2 skivor Lingongrova
2 msk flytande smör

125 g lax (1 portionsbit)
2 kokta ägg
100 g färskost
1 dl crème fraîche 34%
2 msk pepparrotsvisp/1 msk riven pepparrot
1 liten rödlök
1 msk hackad färsk dill
1 liten mild chilifrukt
salt
svartpeppar
1 tsk gelatinpulver
2 msk vatten

Börja med att koka upp laxen i tärningar, i lite vatten, salt, peppar, ev. lite vin.
Stäng av värmen och låt den svalna i lagen.
När den är sval häller du av lagen och finfördelar fisken.

Lägg plastfolie i botten och upp på kanterna i två portionsskålar med rak kant och flat botten eller två minispringformar.

Skär bort kanten på brödet och finhacka brödet till smulor.
Blanda smulorna med smöret.
Tryck ut brödblandningen jämnt i botten på formarna.

Blanda gelatinpulvret med vatten och låt det svälla.
Värm det 20 sekunder i mikron så det smälter och låt svalna till ljummet.

Medan gelatinet svalnar hackar du ägg och lök.
Dela chilin på längden, rensa bort kärnorna och hacka chilin.

Blanda ost, crème fraîche, pepparrotsvisp och gelatin.
Blanda ner lax, ägg, lök, chili och kryddor.

Fyll i smeten på brödblandningen och jämna till ytan.
Ställ i kylen att stelna i minst 4 timmar.

Lyft upp plasten och flytta över cheesecaken på en tallrik.
Dela på mitten om du vill ha den som förrätt = 4 port.

Garnera med tex. räkor, rom, dill och en citronskiva.
Servera med en avocadosallad och en bit bröd.

Smaklig måltid 🙂

Print Friendly, PDF & Email