Idag gjorde jag en ljuvlig kycklingsoppa baserad på ett recept från en matgrupp på Facebook, men jag kryddade på den för jag tyckte den var för mild. Åhh vad god, tack för idén 😀
Den var jättegod, vi slafsade i oss alla tre och när jag berättade för pappa om den blev han jättenyfiken ”Har du något kvar?” så han ska få matlåda med sig hem imorgon 🙂
Kyckling- & potatissoppa med bacon 4 port.
1 msk chiliolja
2 hackade vitlöksklyftor
1 gul lök, finhackad
140 g bacon i bitar
2 dl purjolök, skivad
2 grönsaksbuljongtärningar
4 stora tärnade potatisar
2 tunt skivade morötter
1 tärnad kycklingfilé
2,5 dl matlagningsgrädde
svartpeppar
gurkmeja
cayennepeppar
paprikapulver
franska örter
Bryn baconet lite i en gryta, fiska upp baconet.
Fräs vitlök och gul lök i baconfettet och oljan tills den mjuknat.
Tillsätt kyckling och purjolöken och låt fräsa en stund till.
Ha i buljong, potatis, morot och bacon.
Häll i grädden och vatten tills det täcker.
Krydda efter smak.
Låt koka upp och låt småkoka ca 20 min.
Njut 😀