Gulash (med köttfärs)

Jag var så sugen på gulash idag, jag hade allt utom kött hemma, nöden har ingen lag så det fick bli köttfärs istället. Ojj så god den blev 😀
I rosa skålen är det vegetarisk gulash gjord på sojafärs. Lika god den 🙂

Gulash

Gulash (med köttfärs)   4 port.

400 g nötfärs (eller 4 dl sojafärs)
2 msk smör/margarin
1 stor gul lök
5 stora vitlöksklyftor
1 stor röd paprika
2 burkar krossade tomater
3 dl vatten
6 kokta potatisar
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk spiskummin
1 tsk grovt paprikapulver
1 tsk hackad persilja
salt
vitpeppar
chiliflakes

Finhacka lök och vitlök.
Skala paprikan med potatisskalare och finhacka köttet.
Bryn köttfärsen i smöret i en stor gryta (3-liters hade jag), när den börjar få färg har du i lök, vitlök och buljongtärningarna och fräser ett tag till.
Häll i krossade tomater, paprika, vatten, tärnad potatis och kryddor.
Låt puttra på svag värme i ca. en timme.

Servera med ett gott bröd och ev. crème fraîche/yoghurt till 🙂

Print Friendly, PDF & Email