Gardener’s pie

Mysmiddag med familj och goda vänner 🥰
Vi åt Gardener’s pie (på linser) och sallad. Mums! 😋🥘🥔🥕

Gardener’s pie 8 port.

3,5 dl gröna linser
7 dl vatten

50 g smör
5 dl morötter, grovrivna
1 dl stjälkselleri, finhackad
1 dl gräslök, hackad
1 umamibuljongtärning
1 svampbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
2 tsk torkad shiso/korianderblad
salt
svart- och vitpeppar
chiliflakes
herbamare
2 dl linskokvatten
2 msk maizenaredning

1,5 liter potatismos:
14 potatisar
2 msk smör/margarin
1,5 dl mjölk
potatisvatten
salt
vittpeppar

Skala och tärna potatisen.
Låt koka till den nästan är mjuk.
Sila av vattnet i en kastrull/kanna.
Krydda och ha i smör och mjölk.
Mosa och rör samtidigt med en mosstöt.
Späd till önskad konsistens med potatisvattnet. (Detta är hemligheten till det perfekta moset)

Sätt ugnen på 225°C (210°C om jag gör den i min Jamie Oliver-stekpanna)

Koka linserna i vattnet i ca 12 min. De ska ha lite tuggmotstånd kvar.
Sila av vattnet i en kanna.

Fräs linserna i smöret, med morötter, selleri, gräslök, tomatpuré, buljongtärningar och kryddor, efter smak.
Häll i linskokvattnet och maizenaredning.
Låt koka ihop i ca. 5 min.

Bred ut linsröran i botten på en stor form.
Bred ut potatismoset ovanpå, gör lite mönster m en gaffel.

Gratinera tills den får lite färg ca. 20-30 min.

Servera med en sallad, gärna med mozzarella och créma di balsamico.

Smaklig måltid!

Print Friendly, PDF & Email