Fiskgryta

Att få kommentaren: ”Det smakar som på restaurang! 😀 ” om kvällens fiskgryta gjorde mig väldigt glad!! 😀

Fiskgryta   
Fiskgryta    6 port.

400 g torsk
400 g lax
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 morötter
½ fänkål
1 paprika
6 potatisar
2 burkar krossade tomater
4 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 msk konjak
1 msk hummerfond
1 fiskbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
sambal oelek
svartpeppar
gurkmeja
franska örter
olja

Hacka/tärna alla ingredienser.
Fräs lök, vitlök, morötter och gurkmejan i olja.
Häll i tomater, vatten, konjak, buljontärningar, hummerfond, sambal oelek och kryddor.
Låt koka upp.
Efter tio minuter har du i potatis, fänkål och paprika.
Låt koka en kvart, sedan har du i vispgrädde och fisken.
Låt koka fem minuter.
Servera med creme fraiche eller aioli.

Smaklig måltid.

Print Friendly, PDF & Email