Bönchili

Igår kom jag hem efter att ha varit borta hela dagen och dotra och svärsonen lagar bönchili. Mums, vad gott och skönt att slippa tänka på mat. 😘🍲🍛🥗😋

Min dotter säger detta: ”Detta är hur jag gjorde, jag utgick från det som fanns hemma och smakade av för att få rätt smak, så jag har inga mått på kryddorna 😊🌶

Bönchili 4 port.

1 halv stor gul lök finhackad
1 röd paprika skuren 1 x 1 cm
2 vitlöksklyftor
1 burk vita bönor i tomatsås (400 g)
1 burk krossade tomater (400 g)
1 burk små vita bönor (400 g)
Chilipulver
Chilipeppar
Svartpeppar
Mild paprika-krydda
Franska örter
Grillkrydda
Smör
Rapsolja
Ketchup

Fräs löken med drygt hälften av den skurna paprikan, i rapsolja och smör. När det börjar mjukna, ha i alla kryddor och vitlöken och fräs försiktigt för att få fram smakerna.

Ha i krossade tomater, bönor i tomatsås och små bönorna. Låt koka kanske 10 minuter, smaka av med mer kryddor, ketchup för sötma, ha i resten av paprikan och låt koka i ca 10 minuter till.

Klart!
Jag har gjort denna med sojafärs istället för den extra burken med små vita bönor och då hade jag i färsen ihop med löken från början, det är också jättegott!

Print Friendly, PDF & Email