Idag var jag sugen på något somrigt, enkelt och smarrigt. Det fick bli min Allt-i-ett-sallad 🙂 Potatis, kött och sallad i samma skål! Enkelt och mättande!
Allt-i-ett-sallad 3-4 port.
8 poatisar
1-2 kycklingfiléer
1 paket bacon
15-20 st inlagda vitlöksklyftor i chiliolja
1 paprika
12 cocktailtomater
10 cm gurka
1 avocado
1 liten rödlök
0,5 dl av oljan från vitlöken
0,5 dl vatten
1 tsk franska örter
flingsalt
Skala och tärna potatisen, sätt den på kokning och låt koka ca. 10-12 min.
Strimla baconet och knaperstek det. Lägg baconet i ett durkslag, spar fettet.
Tärna kycklingen, krydda med grillkrydda och stek i baconfettet.
Häll av potatisen i durkslaget, när de runnit av och ångat av häller du tillbaka dem i kastrullen..
Blanda olja, vatten och örter. Häll detta över potatisen.
Hacka grönsaker, avocado och lök.
Blanda ihop allt i en salladsskål och servera.
Strö flingsallt över salladen på tallriken.
Smaklig måltid 🙂
Du kan variera innehållet i massor, tex. oliver, fetaost, halloumi, räkor, majs, ärtor, salladsblad, quorn, svamp etc.
Fantasin väljer!!!