Sjömansbiff

Äntligen!!! Idag blev det sjömansbiff 🙂 jag har längtat efter det jättelänge.
Såå himla gott! 4 personer petade i sig 3,5 liter mat, tror vi var hungriga 😛

Sjömansbiff

Sjömansbiff   4 port.

750 g nötkött, nötrulle
2 gula lökar
4 lagerblad
2 st grönsaksbuljongtärningar
3 dl vatten
5 dl öl
vitpeppar (jag maler min för jag gillar inte pepparkorn i munnen)
2 tsk soya
12 potatisar
maizena redning

Skiva nötrullen en-cms-skivor, dela skivorna i fyra bitar, bryn dem i smör/margarin i en stekpanna.
Klyfta löken.
Lägg i en tryckkokare/gryta.
Koka ur stekpannan med vattnet, vispa lös det i botten i stekpannan, sila i det i grytan.
Häll i ölen.
Krydda med lagerblad och vitpeppar och grönsaksbuljongtärning.
Låt koka i 17 min om du har en tryckkokare, annars ca 45-50 min.

Skala och slanta potatisen i en-cms-skivor, ha i dem och sojan.
Låt koka 7 min till i tryckkokaren eller ca 15-20 min i grytan.
Red av spadet med maizena redning (eller lite vetemjöl uppvispat i vatten).
Smaka av kryddningen, salta och ev mer vitpeppar.

Köttet ska vara så mört att det nästan ramlar sönder.

Servera med finhackad persilja.

Smaklig måltid!

Print Friendly, PDF & Email