Jag har funderat på indisk mat ett tag. Efter lite tips från Malin slog jag till idag 🙂 Kyckling i en mustig sås med bla. finmixade cashewnötter, ingefära och kokosmjölk. Den fick 10/10 av middagsgästen. Jättegott 😀
Indisk kyckling 4 port.
600 g kyckling, filéer
Kryddpasta
100 g cashewnötter
2 msk rapsolja
2 msk ingefära, färskriven
1 pressad vitlöksklyfta.
1 msk garam masala
1 tsk spiskummin, malen
1 tsk kardemumma
1 msk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
2 msk honung, flytande
1 tsk salt
½ tsk cayennepeppar
olja till stekning
400 g kokosmjölk
250 g tomater, passerade
Börja med kryddpastan och mixa cashewnötterna, blanda alla ingredienser till en tjock smet.
Skär kycklingfiléerna i tunna skivor 0,5 cm.
Lägg kyckling i kryddpastan och låt marinera ett par timmar. Jag lät min ligga över natten.
Sätt på riset.
Värm lite olja i en wokpanna och fräs kycklingen.
Tillsätt kokosmjölken och de passerade tomaterna och låt puttra på medelvärme ca 15 minuter.
Servera med ris och sallad och garnera gärna med cashewnötter och hackad bladpersilja.