Köttfärs- och färskostpaj

Idag var jag sugen på köttfärspaj och hade en skvätt köttfärssås över. Slängde ihop en liten paj med färskost i. Mums 😀

Köttfärspajer

Köttfärs- och färskostpaj

Pajdeg:
2,75 dl vetemjöl
100 gram smör
1,5 msk vatten

Vispa samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat.
Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg.
Lägg degen svalt en stund innan du trycker ut den i pajformen ca 26 cm i diameter.
Picka lite hål med en gaffel.

Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader.

Fyllning:
4 ägg
0,5 dl grädde
200 gram färskost typ philadelphiaost vitlök och örter
5 dl köttfärssås – Bolognese
2 paprikor
1-2 chilifrukter
2 tomater
2 msk maizenaredning

Hacka paprika, chili och tomat smått.
Vispa samman ägg, grädde, maizenaredning och färskost.
Blanda ihop grönsakerna, ostblandningen och köttfärssåsen.
Fördela blandningen i pajskalet.
Grädda i cirka 180 grader i ca 35-40 minuter.
Känn i mitten om stanningen stannat.

Servera med en fräsch sallad 🙂

Print Friendly, PDF & Email