Srirachamajonäs

Hade jag varit troende hade jag sagt nu: ”Herre Gud tack för en underbar dag och en ljuvlig måltid!” men jag säger: ”Tack min vän och mig själv för en underbar dag och en ljuvlig måltid!” 😀
Hemgjorda Fish ’n’ chips, Srirachamajonäs och smörsfräst sparris. Såå ljuvligt gott!!!

Fish'n'chips    Srirachamajonäs

Srirachamajonäs   2 port.

1 äggulaSrirachasås
0,75 tsk vitvinsvinäger
salt
vitpeppar
1,5 dl rapsolja, rumstempererad
1-2 tsk Srirachasås

Separera äggulan från vitan.
Häll gulan i en glas- eller porslinsskål.
Ha i vitvinsvinäger, salt och peppar.
Vispa ihop det med en metallvisp.

Häll oljan i en liten kanna och vispa samtidigt som du häller i oljan med en tunn stråle.
När oljan är slut och majonäsen är tjock och blank vispar du i Srirachasåsen, mängd efter önskemål på styrka.

Njut!

Fläskytterfile_m_Srirachamajonäs

Print Friendly, PDF & Email